HTML

Ecce Gratum

Az Ecce Gratum blog a Pannon Egyetem Öregdiák Kongresszusán minden évben megválasztásra kerülő, regnáló Öregktor Körleveleinek publikus közzétételére szolgál, ezáltal megvalósítva a célt, hogy az öregdiák közösségi kezdeményezés egy lehetséges, virtuálisan működő, szellemi Hivatalává váljon.

Friss kommentek

III. Körlevél: Búcsú a rektorok rektorától, egy legenda született

2007.07.18. 11:12 :: zenkovics.ferenc

Kedves Barátaim, Pannoniak!

CEO magazin címlapja: dr. Gaál Zoltán, a rektorok rektora2007. június végével lejárt dr. Gaál Zoltán, a Pannon Egyetem rektorának mandátuma. A rektor úr június idusán fontosnak tartotta, hogy egy külön vacsora keretében a működési ideje alatt szolgáló Hallgatói Önkormányzat ex-elnökökön keresztül köszönetet mondjon a munkáját támogató hallgatóságnak.

Rektorunk, mint az egyetem első számú vezetője, majd egy évtizedes munkája eredményeképpen megszületett a Pannon Egyetem, ahol ma már öt karon, negyven szakon adnak ki diplomát, ebből huszonhárom egyetemi szak.

Az integrációval igazi régiós szerepet betöltő szellemi központ jött létre Pannóniában. Mint azt tudjátok, a Veszprémi Egyetem 2006. március elsejétől vette fel a Pannon Egyetem nevet, használatával jobban kifejezésre juttatva az egyetem regionális szerepvállalását és küldetését.

Az este

Búcsúparti a Magyarok Házában, dr. Gaál Zoltán a Pannon Egyetem leköszönő rektora a prímássalA vacsora a Magyarok Házában volt (ahol legutóbb a Kongresszust is tartottuk), a hangulatot a pátosz, az emelkedettség és egy nagy formátumú életmű előtti tisztelgés jellemezte. A zenéről egy autentikus (és rendkívüli rögtönző képességéről többször tanúbizonyságot adó) cigányzenekar gondoskodott.

Az est színvonalát részvételükkel emelték: Csillag Zsolt, Farkas Péter, Gadár László, Kósa Szabolcs, Leé Dániel, Ollár Tamás, Pató Sándor, Puskel Márton István, Sarkadi Károly, Szalay Csaba, Szonda Tamás, Tornai-Mátyás Zsolt, Wéninger László és végül jómagam, Zenkovics Ferenc.

Rektor úr jövővel kapcsolatos terveiről azonban, úgy érzem keveset tudhattunk meg, azon túl, hogy a szilvafákat alacsonyra metszette, hogy unokája elérhesse a gyümölcsöt.

Érték: az ember maga

nagyapám, Gáspár István Tibor portréjaEz a történet megérintett, mert jó öreg nagyapám (Isten nyugosztalja), jutott eszembe, aki nem sokkal nyugdíjazása után kezébe vette a nevelésemet, egy csodálatos másodvirágzásban, huszonöt együtt töltött évvel ajándékozva meg engem.

Eszembe jutott azonban más is. Amikor 1978-ban vezetői beosztásból nyugdíjba ment, fél évig, minden héten egy napot a volt munkahelyén töltött, mert a vállalat igényelte mind szaktudását, mind magát az embert, nagyapámat.

Kék nefelejcs

A vacsora után énekelve a Kék nefelejcs kezdetű nótát, azon töprengtem, mennyit ér a Pannon Egyetemnek dr. Gaál Zoltán, a rektorok rektora (ahogy a CEO magazin fogalmaz), a maga tudományos, üzleti, politikai, társadalmi kapcsolatrendszerével, tapasztalataival, tudásával. És azon is, mit jelent egy intézménynek egy évtizedes rektorság, és közel ugyanennyi dékáni munkásság.

Abban bízom, hogy ahogyan nagyapám emberségét és tudását igényelték annak idején a volt kollégák és a cég vezetése, ugyanúgy üzleti érdekelt világunkban is felismerik az egyetem új vezetői mindazt az értéket, amit a leköszönő rektor úr személye hordoz!

Azt hiszem mindannyiunk nevében jó egészséget, további szakmai sikereket, és örömöt kívánhatunk a családjában. Egy legenda született, és mi részesei lehettünk ennek a legendának.

Budapest, 2007. július 21.

Baráti üdvözlettel:

Zenkovics Ferenc

regnáló öregktor

u.i.: a fotókat elérhetitek itt.

Szólj hozzá!

Címkék: öregktori körlevél rektorok rektora dr gaál zoltán farkas péter ollár tamás sarkadi károly szalay csaba szonda tamás tornai mátyás zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://eccegratum.blog.hu/api/trackback/id/tr34120293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása