HTML

Ecce Gratum

Az Ecce Gratum blog a Pannon Egyetem Öregdiák Kongresszusán minden évben megválasztásra kerülő, regnáló Öregktor Körleveleinek publikus közzétételére szolgál, ezáltal megvalósítva a célt, hogy az öregdiák közösségi kezdeményezés egy lehetséges, virtuálisan működő, szellemi Hivatalává váljon.

Friss kommentek

IV. Körlevél: OMNIA SOL TEMPERAT

2007.07.31. 08:40 :: zenkovics.ferenc

Kedves Barátaim, Pannoniak!

Az Ecce Gratum blog, mint virtuális Öregktori Intézmény, történelmi pillanathoz érkezett. Elindult azon az úton, melyet reméltem, hogy valóban az öregdiák közösség intellektuális szellemi központja legyen. Ehhez első lépésben ugyanis az kell, hogy eljusson az infó mindazokhoz, akik érintettek a közös értékek ápolásában, azaz hozzátok!

Távol a szemtől, távol a szívtől

eccegratum blog látogatottsági adatokA blog formátum választása a virtuális intézmény létrehozásánál számos technikai eszközt is a közösség kezébe adott. Ezek közül a legfontosabb a statisztika szolgáltatása, azaz, azonnal vissza lehet mérni a jelenlegi közösségi kommunikációs csatornák hatékonyságát.

Technokrata rendszerszemléleti megközelítésben, a közösség homogén egyedek heterogén (racionális, irracionális, érzelmi) hálózataként értelmezhető, ahol a kohéziós erő az audio-vizuális és egyéb kommunikációs interakciók gyakoriságától és intenzitásától függ. Ahogy nagyapám fogalmazta: távol a szemtől, távol a szívtől.

A mellékelt diagram jól mutatja, a levelezési listánk (Öregdiák levlista) szinte teljes körű leépülését (lásd 07.18 40 látogató), szemben a 07.29-én beindult, két napja tartó, 100-as látogatószámmal!

Mi történt? Csoda?! Nem drága barátaim, hanem kapacitáltam egy régi barátunkat, Dániel Zoltán Andrást (Tökit), hogy iwiw-es, intenzíven ápolt kapcsolatrendszerét dobja be az online marketing-csatornák tesztelési fázisába.

Mint ezt kifejtettem II. körlevelünkben, ezen blog-látogatottságot növelő törekvésem nem öncélú, hiszen pont az lenne a célja a blognak, hogy megteremtse a stabil információs központot, fenntartsa az öregdiákok, azaz a Ti érdeklődéseteket információk, érdekességek, esetleg humoros dolgok publikálásával. Mindezt úgy, hogy ne legyen hírlevél jellegű tolakodó spam, hogy időrendben követhető legyen (loggolt) stb. stb.

A Közösség Kovácsa

Dániel Zoltán András portréA közösség építés az emberiség legősibb és leghatékonyabb eszköze. Most hogy a globális felmelegedés réme fenyegeti a biológiai létünket (Omnia Sol Temperat), tudósaink azzal bíztatják magukat, hogy az emberi faj tudása és önszervező képessége révén lesz képes legtovább túlélni a kataklizmát. Azt hiszem ez már inkább a hit világa, mint a tudományos megalapozottságé, de jól mutatja az „egységben az erő” örökérvényű emberi tapasztalatát.

Ahogy a kovácsok régen a vasat megmunkálták, a fém-rács-szerkezet kohéziós erőinek durva, mechanikai és fizikai befolyásolásával, úgy tudják a közösség kovácsai formálni a közösséget, hogy a végén egységgé kovácsolódva érhessünk el szép eredményeket.

Dániel Zoltán András kapja tőlem, regnáló Öregktortól az első Közösség Kovácsa kitüntető címet, ami egyben azt jelenti, hogy felhívom a kedves közösség figyelmét személyére, csodálatos feleségére, a kiegyensúlyozott, tartalmas életére (értékmentés vidéki kúriával, háziállatokkal), oktatói munka az egyetemen, nyaralásai során nyitottság a világ kulturális értékei felé stb. stb.

Mindemellett példaként szeretném elétek állítani, hogy lehet csendben is sokat tenni egy közösségért, és egyben kérni benneteket, hogy ti is jutassátok tovább a hírét az Ecce Gratum blognak, és írjatok kommenteket!! A kommentek jelentenék az interaktivitást, a vélemények ütköztetését, a párbeszédet!

Budapest, 2007. július 31.

Baráti üdvözlettel:

Zenkovics Ferenc

regnáló Öregktor

3 komment

Címkék: öregktori körlevél közösség kovácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://eccegratum.blog.hu/api/trackback/id/tr37128790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepsi · http://www.hexolut.hu 2007.07.31. 23:03:42

Ismeritek?

Kicsavarja a papírt az írógépből. Új lapokat vesz elő. Közibük rakja az indigót. Ír.
Kicsavarja a papírt az írógépből. Új lapokat vesz elő. Közibük rakja az indigót. Ír.
Kicsavarja a papírt az írógépből. Új lapokat vesz elő. Közibük rakja az indigót. Ír.
Kicsavarja a papírt. Húsz éve van a vállalatnál. Hideget ebédel. Egyedül lakik.
Pepsinek hívják. Jegyezzük meg: Pepsi. Pepsi. Pepsi

Naszóval. Én kezdtem az Öregdiák levlistát. Mi kezdtük az Öregdiák Kongresszust. Töki meg megpromózta a blogot.

Gratulálok Töki, mint az 1. Öregktori Kitüntetett! Csak így tovább!

bruce 2007.08.01. 07:37:13

Az árokásó


Az objektívitás megköveteli, hogy a közösség kovácsa kitüntetés mellé alapítsuk meg az aranyfokozatú árokásó díjat is amit Egon jelen bejegyzésével megnyert.
Tudod Egon, én azért elég hosszú ideje ismerlek ahhoz, hogy azt mondjam kiismertelek. Valamiért kedveled a balhét, érzék nélkül, mondhatni otrombán fejezed ki véleményedet. Persze nem vagy mindig ilyen. Egyetemi éveid után - nekem úgy tünt- hogy kicsit lehiggadtál. Öregtori megválasztásodhoz én is tevékenyen hozzájárultam, a választáskor székről-székre jártam és agítáltam, tettem ezt azért, mert azt hittem az egyetemhez való kötődésed elég erős ahhoz, hogy jó vezetője legyél ennek az amúgy teljesen heterogén társaságnak. Igen, Egon nem vagyunk egyformák. Te ezt tudod, és bejegyzéseddel tudatosan
felkavartad a sokunkban rejlő feszültséget.
Töki (aki valószínűleg továbbra is tiltakozik e név ellen) "érdekes" szinfoltja volt a 96-tól kezdődő évfolyamok HÖK képviselőinek (ez is érdekes, mi lenne, ha levetköznénk a HÖK-ös nagyképüséget és figyelmbe vennénk azt, hogy egy
évfolyamba volt 30 HÖK-ös és 5000 hallgató és ez egy Öregdiákkör nem ÖregHÖKös). Nem szerettem és sokan nem szerettük. Ha még igyekszünk objektívek lenni személyével kapcsolatban akkor is elmondhatjuk, hogy legalábbis megosztó volt. Elmúlt. Nem is érdekel, hogy mit csinál és miért csinálja. Hogy te barátodként tartod számon, az csak rád és Tökire tartozik.
Ha tényleg úgy gondolod, hogy ez a blog minden volt veszprémi egyetemistát szívesen lát, akkor az ilyen provokációktól a
jövőben, kérlek tartózkodj.


Üdv.

bruce

Fegyver Erika 2007.08.01. 13:06:12

no comment

Az Oregdiakok kore ne legyen kirekszeto, tehat ha Toki, hat am legyen Toki. Vegulis jo ember, arra tette fel az eletet, hogy tovabb adja a tudasat a hallgatoknak... (ezt tole tudom), azert arra kivancsi lennek mi a velemenyuk azoknak az oregdiakoknak, akiket Toki tanitott. Nekem tobb olyan volt evfolyamtarsam is van, akik ot tanitotta, nekik van velemenyuk....

Udv:

Era
süti beállítások módosítása